Om Oss

Modern betonggolvsläggning med perfekta resultat

Betongsliparna AB har ett mycket gott rykte i branschen och anlitas flitigt av landets byggjättar kring stora och omfattande projekt.

 

Stora projekt

I Betongsliparna AB är man experter på betonggolv.
– Vi formar, armerar och gjuter ungefär 100.000 kvadratmeter golv per år runt om i hela Sverige, och vänder oss i huvudsak till byggföretag, säger Jens och nämner kända aktörer som Skanska, NCC, Peab, Rekab, Fastec och JSB. Han är dock noga med att betona att man även servar mindre byggfirmor.

Man lägger golv i bland annat köpcentrum, industrilokaler och varuhus, och det rör sig ofta om stora och omfattande projekt. För närvarande lägger man betonggolv i den nya nationalarenan i Solna där man på uppdrag av Peab har varit delaktigt i ett och ett halvt år. Fram till idag har man lagt 50.000 kvadratmeter golv i den nya anläggningen.

Ett annat projekt rör köpcentret Emporia i Malmö där Herrljunga Terazzo har anlitat firman för läggning av 12.000 kvadratmeter betonggolv och lika mycket terazzogolv, det vill säga slipade marmorgolv. För Skanskas räkning lade man 32.000 kvadratmeter golv på Karolinska Sjukhuset.

 

Moderna maskiner

Betongsliparna AB lägger även golv i hårdbetong. Beställaren kan få en infärgad variant och välja bland ett tiotal olika kulörer. Det har dessutom en bättre slityta än ett vanligt betonggolv.
– Vi har dessutom börjat med en ny renoveringsprodukt som heter CFF-Trim och som används på gamla betonggolv. En tre millimeter tjock yta appliceras på golvet som gör det både elastiskt och ljuddämpande. Det är enkelt att lägga, och tack vare en torktid på bara ett dygn går det att lägga hos företag under pågående produktion, berättar Jens. Jens visar upp den kompletta maskinparken som bland annat innefattar tre så kallade CopperHead laser screeders, byggd på den senaste tekniken, och som på mycket kort tid lägger helt plana golv med perfekta resultat. Självklart är verksamheten Trippel A-klassad.

Webbplats utvecklad av Trinax AB